facebook

Конфлікт військового медика з відпочивальником в Буковелі: чоловік, який образив бійця ЗСУ, вибачився на камеру (відео)

За словами відпочиваючого, лише після приїзду поліції чоловікам удалося врегулювати питання. У свою чергу, він пообіцяв почати вивчати українську мову.

Головний герой скандалу з військовим ЗСУ у Буковелі Олександр Фатула визнав свою провину і публічно вибачився перед українським захисником на відео, а його дружина розповіла свою версію того, що сталося у себе в соціальній мережі Instagram.



Жінка на ім’я Юлія на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram записала stories, в яких висловила думку, що насправді нічого надприродного не сталося, адже “вона живе у вільній країні, а військовий провокував її чоловіка”.

Жінка стверджує, що насправді військовий був у стані алкогольного сп’яніння та її родина не перша, хто вступив із ним у конфлікт.

IMG_4822

“Звичайно, мій чоловік відреагував. Спочатку це було м’якше. Потім військовий ще раз підійшов і став провокувати мого чоловіка. В результаті військовий у потрібний для нього момент дістав камеру і почав знімати. Якщо ти військовий, тобі дозволено все? Ти можеш так себе вести і хайпувати на цьому? Це все було підлаштовано спеціально”, — йдеться у повідомленні Юлії.

Після цього свій ролик записав сам чоловік. У своєму зверненні він вибачився безпосередньо перед самим військовим та перед ЗСУ загалом. Чоловіки потиснули один одному руки та зійшлися на тому, що відпочиваючий почне вивчати українську.

Записаний ролик був у готельному номері, де були присутні як військові, так і поліцейські.

“Я розмовляв, я хотів вибачитися, але ситуація настільки загострилася, що це було важко. Поки не приїхали ви (співробітники поліції, — ред.) і цю ситуацію не врегулювали. Я перепрошую перед вами і перед ЗСУ за те, що я сказав про Бахмут. Олександре, вибач за нашу розмову і ситуацію. Я не хотів нікого образити, тим більше військових”, — зазначив чоловік.

Нагадаємо, 3 квітня у Буковелі чоловiк нахамив військовому на реабілітації. Українець у халаті почав обзивати військового та питати, що він робить на курорті і відправив його назад їхати до Бахмута.

Читайте також:  Повінь у Карпатах: річка змила дорогу на Буковель

Якщо на заклад повторно поскаржаться, йому загрожує штраф на суму від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів.

Журналістка “Еспресо.Захід” поспілкувалася з Уповноваженим із захисту української мови Тарасом Кременем щодо мовного скандалу в одному з ресторанів на Буковелі. Нагадаємо, там адміністраторка відмовилася переходити на українську мову під час спілкування з відвідувачами. Крім того, відвідувачів обурило звучання в закладі російської пісні

“У цій ситуації я вбачаю порушення 30 статті мовного закону, яка передбачає за замовчуванням спілкування українською мовою у сфері обслуговування, – пояснює Тарас Кремінь. – Коли гості закладу вбачають порушення своїх прав, нехай вони обов’язково звертаються до нас, пишуть на нашу скриньку про факт порушення. Ми повинні мати підтвердження, щоб оперативно реагувати”.

Тарас Кремінь зазначив, що торік на електронну скриньку Уповноваженого із захисту української мови було понад три тисячі звернень. Більшість із них стосувалися саме сфери обслуговування.

“Ми наполегливо просимо звертатися про порушення прав українців, – наголошує Тарас Кремінь. – Адже можемо реагувати лише тоді, коли до нас звертаються. Хочу зазначити, що до нас є високий рівень довіри, оскільки в усіх закладах, куди ми зверталися, ситуація змінювалася. Крім того зазначу, в разі повторного звернення на порушників чекає штраф – від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів, тобто від 5 100 до 6 800 грн”.

Він пояснив, що наразі максимально реагувати на такі порушення може лише Уповноважений із захисту української мови. Втім нині тривають перемовини з Міністерством внутрішніх справ, де готують спільний алгоритм дій, аби співробітники поліції також могли реагувати на цей вид порушень. Наразі є попередні домовленості, але ще чекають на кінцеву зустріч.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.