facebook

Або переговори, або фосфорні бомби: Лукашенко зробив низку заяв щодо війни в Україні

Лідер Білорусі Олександр Лукашенко у щорічному зверненні до парламенту та народу закликав Україну до перемир’я, інакше РФ застосує свою “потужну” зброю.



Про це повідомляють білоруські ЗМІ.

Лукашенко запропонував “запровадити негайне перемир’я без права переміщення угруповань військ та перекидання зброї та техніки”.

“А якщо Захід знову використає цей час для обману, то Росія буде зобов’язана задіяти всю міць ВПК та армії – і фосфорні боєприпаси, і збіднений уран, і збагачений уран: все має бути задіяно”, – заявив він.

На його думку, контрнаступ України – це найгірше, що можливо, бо призведе до неконтрольованої ескалації.

Ще Лукашенко неодноразово повторював, що “Росію не можна перемогти”, а у разі, якщо їй загрожуватиме розпад, “буде застосована найстрашніша зброя”.

“Якщо Росія раніше просила (чесно скажу, і у нас теж) зброю та боєприпаси, щоб себе убезпечити, сьогодні вони ні в кого не просять. Чому? Тому що військово-промисловий комплекс – і я це знаю точно – сьогодні в Росії розгортається на повну міць І якщо цей військово-промисловий комплекс розгорнеться на повну міць, про мир буде говорити важко. Цей російський віз по інерції якщо покотиться, то мало не здасться.З іншого боку, якщо Україна буде напхана зброєю (західною, там вже не залишилося радянського), якщо перепідготовку пройдуть військові, також буде армада. І ми втратимо не півмільйона вбитими та покаліченими”, – звернув увагу глава держави.

Читайте також:  Яйце – це Крим, а голка – Севастополь: відомий астролог вирахував рік завершення війни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.