facebook

Повістки через Viber, Telegram, Facebook: нардепи придумали, як загнати всіх українців на війну

Військовозобов’язаним хочуть вручати повістки через месенджери
Наразі триває вручення повісток у рамках мобілізації, документ можуть вручити у будь-якому громадському місці. Але у Верховній Раді задумалися про те, щоб ще й розсилати повістки онлайн у месенджерах. Таким варіантом поділився народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки України Федір Веніславський під час телемарафону, пише ТСН.



За його словами, ще до початку повномасштабного російського військового вторгнення базу мобільних номерів чоловіків призовного віку було майже повністю сформовано.

Це означає, що для розсилок повідомлень онлайн зараз є технічні можливості. Але на рівні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки розглядається питання щодо вдосконалення законодавчих підстав для вручення повісток.

Зокрема, щоб мати можливість розсилати у месенджерах повістки чоловікам. На цей момент чиновники займаються усуненням бюрократичних проблем, пов’язаних із цим питанням.

При цьому Веніславський підтвердив, що є деякі проблеми із врученням повісток чоловікам, які перемістилися із зони активних бойових дій, тимчасово окупованих територій тощо.

Вони самостійно не стають на облік, а за місцем проживання їх не знайти, після переїзду вони не вказують, де проживають.

Вперше повістку вручають чоловікам якраз для необхідності, щоб вони прийшли в територіальний центр комплектування, вказали свої особисті дані, спеціальність.

Тобто за першого вручення повістки на фронт не можуть забрати. Потім особі призовного віку слід пройти військово-медичну комісію. Якщо його визнають придатним до військової служби, можуть поставити в резерв або призвати на службу.

Якщо до цього людина не служила у лавах ЗСУ, її спочатку мають відправити на навчання, тривалість яких має бути не меншою за місяць.

Читайте також:  Спортсмен відправив фотографію лікарям: Історія із застряглим статевим органом у млинці для штанги (ФОТО18+)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.