facebook

Українцям планують вручати повістки в месенджерах

Про це під час телемарафону розповів член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Наразі у Верховній Раді розглядається можливість вручення повісток чоловікам за допомогою месенджерів. До початку повномасштабної війни в Україні була майже повністю сформована база номерів мобільних телефонів чоловіків призовного віку.

Веніславський заявив:

На рівні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки ми наразі розглядаємо питання удосконалення законодавчих підстав для вручення повісток, у тому числі можливість відправляти чоловікам, які підлягають мобілізації, повідомлення про необхідність з’явитись у центр комплектування за допомогою месенджерів, тобто відправляти повістки онлайн. Наразі розглядаємо можливість усунення бюрократичних проблем, пов’язаних з цим питанням.



Причиною такої ініціативи він назвав проблеми з мобілізацією. Через війну велика кількість внутрішньо переміщених осіб, серед яких багато чоловіків призовного віку, не можуть бути мобілізовані. Проблеми з призовом з’являються через те, що вони перебувають не за місцем реєстрації, і не всі стали на військовий облік за місцем фактичного проживання.

Читайте також:  Українці найбільше скаржаться на корупцію в системі освіти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.