facebook

Рекомендовано Міносвіти. Навчальний рік 2022 — 2023 в Україні закінчиться влітку: коли діти підуть на канікули

Діти вчитимуться до літа: названо дату, коли завершиться навчальний рік



В Україні навчальний рік зазвичай розпочинається 1 вересня і закінчується в травні наступного року. Однак під час війни Україна зазнала руйнування об’єктів критичної інфраструктури, тому є проблеми з опаленням та постачанням електроенергії, що впливає на весь навчальний процес.

Шкільні канікули 2022−2023: дати
Не дивлячись на війну в Україні, на школярів в цьому навчальному році чекають стандартні чотирьохразові канікули:

осінні – від 24 до 30 жовтня;
різдвяні або зимові – від 25 грудня 2022 до 8 січня 2023 року;
весняні канікули або великодні – від 27 березня до 2 квітня;
літні канікули — від 25 травня до 1 вересня.

Це рекомендовані Міносвіти дати, однак кожен заклад освіти самостійно вирішує, коли проводити канікули, залежно від погодних умов, епідеміологічної ситуації та безпеки в регіоні.

Коли в Україні закінчиться навчальний рік 2023
Зазначимо, що у частині третій статті 10 Закону України Про повну загальну середню освіту, вказано, що навчальний рік має тривати не менше 175 навчальних днів. Однак в умовах воєнного стану дія цього положення зупиняється. Тривалість навчального року, дата його початку та/або закінчення під час воєнного стану тепер визначаються Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України визначено тривалість навчального року під час дії правового режиму воєнного стану. Таким чином, навчальний рік 2022−2023 закінчиться 30 червня 2023 року.

Читайте також:  "Штам "Дельта" викликає тотальне зневоднення у відразливий спосіб": лікар про ураження у наймолодших пацієнтів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.