facebook

Ґвалтували вагітну жінку та 4-річну дівчинку: спливли деталі про звірства росіян у Броварах

Російські окупанти продовжують терор щодо мирних українців на захоплених територіях – вони вбивають, калічать і катують людей, ґвалтують жінок та дівчат. В одному з таких звірячих вчинків Україна звинуватила двох російських військових – вони зґвалтували чотирирічну дівчинку та її матір на очах у голови сім’ї.



Про це повідомляє Reuters із посиланням на матеріали Офісу генпрокурора.

Зазначається, що ця жахлива подія стала складовою серії сексуальних злочинів, які російські військові з 15-ї окремої мотострілецької бригади вчинили в чотирьох будинках Броварського району у березні 2022 році.

Міністерство оборони Росії ніяк не прокоментувало звинувачення проігнорувавши запит Reuters: зазначені номери телефонів бригади не працювали, а двоє чиновників Самарського гарнізону, до складу якого входить бригада, сказали, що не можуть надати контакти підрозділу, а один сказав, що вони засекречені.

Так, минулої весни під час безрезультатних спроб росіян захопити Київ окупанти вдерлися до Броварів. Вони вчиняли грабежі серед цивільного населення та використовували сексуальне насильство як тактику терору. Більшість злочинів сталися 13 березня, коли п’яні російські військові проникли на подвір’я будинку, де проживала молода сім’я. Батька жорстоко побили, змусили стати на коліна, а його дружину почали ґвалтувати.

“Згідно з документами, один із солдатів сказав чотирирічній дівчинці, що “зробить з неї жінку”, перш ніж вона стала жертвою насильства”, – пише видання, посилаючись на дані прокуратури.

Цій сім’ї вдалося вижити, попри те, що у той період багато людей було вбито. Повідомляється, що солдатам-ґвалтівникам було 32 і 28 років, вони обидва були снайперами. Один із них загинув, а молодший, на ім’я Євгеній Чорнокнижний, повернувся до Росії. На запит Reuters прокуратура назвала ім’я лише молодшого чоловіка. Втім, коли агентству вдалося додзвонитися за номером в онлайн-базі, людина, яка назвала себе братом Чорнокнижного, сказала, що він теж помер.

Читайте також:  Росіяни вбuлu чоловіка, який допоміг евакуюватися сотням херсонців. Зараз його родині потрібна допомога

Шестеро підозрюваних, серед яких були два снайпери, були пов’язані з різними злочинами, що сталися у Броварах. Після нападу на дитину та її батьків, ці двоє вдерлися до сусіднього будинку, де зґвалтували 41-річну вагітну жінку та 17-річну дівчину. В іншому житловому комплексі, де проживало кілька родин, солдати загнали всіх на кухню та здійснили групове зґвалтування 15-річної дівчини та її матері. Усім жертвам вдалося врятуватися, їм було надано медичну та психологічну допомогу.

“Українські слідчі знають, що ймовірність знайти та покарати підозрюваних низька, а потенційні судові процеси будуть здебільшого заочними, але є також міжнародні зусилля щодо переслідування військових злочинців, зокрема Міжнародним кримінальним судом. Хоча Москва навряд чи видасть підозрюваних, будь-хто, заочно засуджений, може бути внесений до міжнародних списків спостереження, що ускладнить їхнє пересування”, – йдеться у матеріалі.

Наразі українська прокуратура засудила 26 росіян за воєнні злочини – деяких військовополонених, деяких заочно, з яких один був засуджений за зґвалтування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.