facebook

Загальна мобілізація: названі категорії, кого заберуть насамперед

У ЗСУ пояснили, за яким принципом проходить мобілізація
В Україні під час повномасштабної війни проходить загальна мобілізація. Чоловіки віком від 18 до 60 років можуть будь-де отримати повістку. Ситуацію прокоментував полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Роман Світан в інтерв’ю Radio NV.


Експерт підкреслив, що, на його думку, війна та поводження зі зброєю – це в першу чергу доля професіоналів. Роман Світан підкреслив, що доволі не кожен здатний воювати. Це також питання до генетики людини, її морально-психологічних якостей, певної психоматриці, вважає експерт.

Також він додав, що, на його думку, воїнами народжуються, а не стають. Навчити людину можна, якщо вона вже на генетичному рівні є борцем. До того ж, додав Світан, не можна мобілізувати всіх.

“Один із тисячі може літати. А решта — це просто смертники. Дати людині, яка не готова виконувати бойові завдання, в руки зброю чи вибухові речовини, — вона уб’є себе сама чи ще покалічить чи уб’є поруч товаришів, товаришів по службі. Це дуже важливо, такий підхід”, ― наголосив полковник запасу.

При цьому, на думку Романа Світана, зараз є приблизно п’ять категорій людей, які підходять під визначення “мотивованих та профпридатних”, і, вважає експерт, не всіх їх зараз мобілізують.

Цілком можливо, підкреслив експерт, що військово-політичне керівництво залишає їх у якості певного запасу. При цьому експерт додав, що у нас зараз зупинили призов на строкову службу. Йдеться про імовірних військовослужбовців віком від 18 до 28 років, які не можуть брати участь у бойових діях. Виходить, що вони Теппер не підпадають ані під термінову службу, ані під мобілізацію. Є лише один механізм – армія за контрактом.

Читайте також:  Яма за 5 млн доларів: на Полтавщині росіяни влучили у сільську дорогу (відео)

“Я у 17 років закінчив школу, одразу вступив до Чернігівського льотного училища. У 18 років я вже літав на винищувачі сам, потім навчався. І в 27 я вже був командиром ланки, у мене в підпорядкуванні було чотири винищувачі. Виходить, цей ті найкращі, той драйв — повністю виключений у нас зараз”, – розповів військовий експерт.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.