facebook

Повернення виплат військової “тридцятки”: Зеленський відповів на петицію

З 1 лютого в Україні кардинально змінився порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям: багатьох військових позбавили військової “тридцятки”. Президент Володимир Зеленський відповів на петицію із закликом повернути військовим ці гроші.



Петицію про повернення військовослужбовцям 30 тисяч гривень було опубліковано на сайті президента 31 січня і станом на 23 лютого вона набрала 31 908 голосів із 25 000 необхідних для того, щоб її розглянув глава держави.

У своїй відповіді Володимир Зеленський зазначив, що завдання з проведення бюджетної та фінансової політики, а також забезпечення соціальних та правових гарантій військовослужбовців згідно із законодавством покладено на Кабінет Міністрів.

“Звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати підняті в електронній петиції питання, звернувши особливу увагу на забезпечення належного соціального захисту військовослужбовців та дотримання принципів справедливості щодо стимулювання військовослужбовців сил безпеки та оборони України, які безпосередньо беруть участь у бойових діях”, – йдеться у відповіді президента.

Читайте також:  Зеленський йде в президенти. Рішення прийнято?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.