facebook

Пенсіонери незабаром почнуть забувати його смак: Нові ціни на хліб налякали багатьох

В Україні змінилася ціна на хліб – названі цифри.



В Україні чимало товарів та послуг на тлі повномасштабної війни подорожчали. Це стосується й хліба. Станом на кінець лютого буханець Бородинського (300 грамів продукту) коштує вже 32,3 гривні (на 4 гривні більше за середню ціну за січень). І подорожчали практично всі види цього продукту, судячи з цін, які опублікували на платформі Мінфін.

Зазначається, що Бородинський в мережі Varus в середньому купують за 33,2 гривні. При цьому в мережі оптових магазинів Metro приблизна ціна складає 31,4 гривні.

Водночас житній Український Столичний подорожчав незначно. Ціна збільшилася з 36,24 гривень до 36,28 гривень. Тобто, подорожчання лише на 4 копійки. Приблизні ціни в різних мережах виглядають наступним чином:

Megamarket – 32,7 гривні;
Auchan – 37,9 гривень;
Novus – 38,25 гривень.
Що стосується хліба пшеничного, то він також подорожчав не дуже помітно, лише на 2 копійки. Зараз приблизна його ціна складає 31,2 гривні за один буханець (близько 600 грамів продукту). Якщо ж казати про Цар Хліб, який продають в нарізці, то він зараз коштуватиме 35,93 гривні (раніше середня вартість складала 31,9 гривень за буханець).

Слід зазначити, що чимало продуктів дорожчають через проблеми з електроенергією. Це пов’язано з тим, що для стабільної роботи підприємства вимушені витрачати додаткові кошти на генератори.

Читайте також:  Спокій Путіна – це трагедія для нас, – журналіст

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.