facebook

Україна веде активну підготовку до контрнаступу: експерт розповів, коли ЗСУ підуть в атаку

Євген Дикий зазначив, що все залежатиме від багатьох факторів.



Україна зараз накопичує сили, і технічно, і набираючи живу силу, щоб перейти в контрнаступ.

В інтерв’ю Главреду політичний і військовий експерт, колишній командир взводу батальйону “Айдар”, директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий зазначив, що точної дати наступу ЗСУ не знає навіть Генштаб.

“До дати я не впевнений, що це навіть Генштаб знає, коли ми точно будемо здатні. А якби знав, то не говорив би (і це правильно), але в реальності навіть Генштаб не знає. Тому що це залежить і від наших дій, тобто від того, як ми формуємо нові бригади, і від дій союзників, а саме від того, як вони везуть нам “залізо”, адже ми не завжди можемо на це вплинути”, – пояснив експерт.

Хто такий Євген Дикий
Євген Олександрович Дикий-український вчений, військовий, публіцист. Кандидат біологічних наук, учасник війни на сході України, у 2014 році – командир 2-ї роти 24-го батальйону територіальної оборони “Айдар”. З лютого 2018 року очолює Національний антарктичний науковий центр, пише Вікіпедія.

Також він підкреслив, що це буде залежати і від дій противника, а також є погодні фактори.

“Тобто існує чотири змінні, з яких лише одна повністю контролюється нами – те, як ми проводимо мобілізацію. Три інші повністю нами не контролюються, тому ніхто тут не може сказати точно. Але хочеться бути оптимістом, і я дуже сподіваюся, що вже в травні-червні ми з ними знову поміняємося ролями”, – підсумував експерт.

Читайте також:  Назавжди 34. На війні загинув військовий з Калущини

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.