facebook

Вступна кампанія 2023: Рада підтримала важливий закон про тести та атестацію

У понеділок, 6 лютого, Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт, який скасовує державну підсумкову атестацію та визначає правила вступу до навчальних закладів у 2023 році.



Про це повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк.

Цього року діти не складатимуть державну підсумкову атестацію. Вступ проводитимуть за результатами національного мультипредметного тесту.

“Тільки за основу, за – 304. Скасування ДПА, надходження з НМТ. Порядок та предмети НМТ затверджує Кабмін”, – зазначив нардеп.

Представник уряду в парламенті Тарас Мельничук уточнив, що законопроєктом пропонується доповнити закони України “Про повну загальну середню освіту”, “Про професійну передвищу освіту” та “Про вищу освіту”. У документі йдеться, що:

здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації;
у 2023 році прийом на навчання до закладів фахової передвищої освіти та вищої освіти для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра здійснюється без дотримання вимог вищезазначених законів в особливому порядку, визначеному Міністерством освіти і науки;
фінансування заходів з організації та проведення вступних випробувань для здобуття вищої освіти ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра здійснюється за рахунок видатків, передбачених у 2023 році бюджетною програмою “Здійснення зовнішнього оцінювання та моніторинг якості освіти Українським центром оцінювання якості освіти та його регіональними підрозділами”, та за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

Читайте також:  Чому професія вчителя поступово вимирає в Україні та чи зміниться це після підвищення зарплат

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.