facebook

Військові розповіли про загрозу ракетних ударів з Білорусі

В ЗСУ наголошують, на території сусідньої країни практично на постійній основі базуються Міг-31.



Наразі загроза російських ракетних ударів з території Білорусі зберігається – як це було від початку повномасштабного воргнення. Потрібно бути готовими до атак окупантів з повітря.

Про це під час телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
За його словами, в Білорусі практично на постійній основі базуються винищувачі РФ Міг-31. Ці судна є потенційними носіями “Кинжалів”, які застосовує ворог.

“Лише на нетривалий проміжок часу вони (Міг – Ред.) перелітали на територію Росії. Можливо, з технічних причин. Зараз вони щодня злітають у небо – це є причиною недавніх масштабних повітряних тривог в Україні. Ми завжди готуємося до нових російських атак з повітря. Після кожного масштабного обстрілу виконуються певні заходи для того, аби наші сили і засоби протиповітряної оборони ще краще спрацювали в майбутньому”, – наголосив Ігнат.

Він зауважив, що авіація має здатність швидко переміщатися – “злетіла і за годину вона вже в іншому місці”. Ігнат також каже, що навчання не впливають на переміщення авіації. Адже РФ може це зробити в будь-який момент, перемістивши її на один із 40 аеродромів.

“Тому треба бути готовими завжди до можливих атак. Тому що стратегічна авіація – це наймобільніший вид, який можна застосовувати”, – каже речник командування Повітряних сил.

Читайте також:  В Україні сформували перелік "заброньованих" військовозобов'язаних: кого не покличуть на війну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.