facebook

Справжня зима ще попереду: синоптик назвав дату різкого похолодання

Погода в Україні цієї зими продовжує дивувати своєю різноманітністю та аномаліями, однак у першій декаді лютого вона вирішить, що варто нагадати, який вигляд має справжня зимова й морозна казка.



Про прогноз погоди розповів синоптик Віталій Постригань.

Сьогодні, 3 лютого, очікуються опади в Україні: сніг, мокрий сніг – унаслідок чого фіксуватиметься налипання мокрого снігу та ожеледиця, оскільки температура впродовж доби коливатиметься від +3 тепла до -2 морозу.

Завтра, 4 лютого, де-не-де пройде невеликий сніг, а на дорогах збережеться ожеледиця. Уночі температура повітря опускатиметься до -3-8 градусів, а вдень підніметься до -4+1 градуса.

У неділю, 5 лютого, теж час від часу йтиме невеликий сніг, на дорогах – ожеледиця. Нічна температура повітря становитиме від -3 до -8 градусів морозу, а вдень від -1 до -6 градусів.

Разом з цим, 6 лютого, у понеділок, прогноз погоди визначатиме антициклон Cäcilie – він розмиватиме хмарність і посилить вихолоджування, у результаті чого з початку нового тижня температура вночі сягатиме до -10 градусів морозу, а вдень до -7 градусів.

Як написав синоптик, за попередніми розрахунками, зимова й морозна погода триватиме до 11 лютого.

Читайте також:  Синоптики попереджають про те, що насувається зима, а, отже, варто готуватися до серйозного похолодання: очікується сніг і холод.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.