facebook

В Ірані лунають вибухи на стратегічних об’єктах, ВПС приведені в повну боєготовність. ОНОВЛЕНО

Вибухи лунають в різних частинах країни.

В Ірані пролунала серія потужних вибухів на стратегічних об’єктах. Повідомляється про удари по військових складах, центру виробництва боєприпасів і авіабазі.

За повідомленням агентства ІРНА, в місті Шахід-Салімі у провінції Східний Азербайджан загорівся великий завод із виробництва моторних масел.

Водночас агентство Tasnim повідомляє, що атаці безпілотників піддалися також військовий склад в центральній провінції Ісфахан і центр з виробництва боєприпасів.

Також повідомляється про вибух на авіабазі в місті Дізфуль на заході Ірану, вибухи і пожежу в містах Хамадан (захід Ірану) і Решт (північ країни). Звуки вибухів чути і в іранській столиці – Тегерані. Очевидці відзначають, що в небо над містом підняті літаки.




Оновлено:
офіцер Армії оборони Ізраїля Ігаль Левін повідомляє, що ВПС армії Ірану та Корпусу вартових Ісламської революції приведені в повну бойову готовність.

Також повідомляється, що в Ірані повністю вимкнули інтернет.

Близькосхідні джерела у повідомляють, що Ізраїль розпочав проти Ірану військову операцію. Проте офіційно ані уряд Ізраїлю, ані військові таких заяв не робили.

Оновлено 03:25: “Іранська опозиція повідомляє про знищений підземний тунель з ракетами КВІР”, – пише Ігаль Левін.

Оновлено: 03:30: Один з іранських чиновників заявив, що о 23:30 Ізраїль завдав удару по військових фабриках у місті Ісфахан. За його словами, всі атаки було відбито силами ППО.

Як зазначив Ігаль Левін, “це перша офіційна заява іранських топів, де згадується, що це нібито удари Ізраїлю”.

Оновлено 03:37: “Іранська опозиція закликає іранців скасувати всі свої рейси на літаках, оскільки є велика ймовірність, що КВІР на помсту за удари (нібито) Ізраїлю по військових об’єктах в Ірані можуть почати збивати цивільні літаки”, – пише Левін.

Читайте також:  Місія ОБСЄ фіксує вибухи і танки на Донбасі

Оновлено 04:01: Очевидці в різних частинах Ірану повідомляють про інтенсивний рух літаків та гелікоптерів, пише Левін. У країні підвищена бойова готовність.

Крім того, з’явилася інформація про новий сильний вибух у Хамадані.

“Місто Келачай, Гілян. Іранська бойова авіація в небі”, – додав офіцер Армії оборони Ізраїлю.

Станом на зараз даних про жертв і постраждалих немає, як і офіційної інформації від іранської влади.

Ситуація в Ірані: останні новини
В ніч проти 29 січня стало відомо, що в Ірані прогримів вибух в одному з центрів виробництва боєприпасів Міноборони країни. Інцидент стався в місті Ісфахан. Повідомлялося, що причиною вибуху могла бути атака безпілотника.

Раніше озброєний чоловік напав на посольство Азербайджана в Ірані. В результаті інциденту загинув співробітник охорони дипломатичної місії, а ще двоє отримали поранення.

Сьогоднішні нічні атаки на стратегічні об’єкти в Ірані є наслідком політики цієї держави, яка підтримує тероризм. В Україні сподіваються, що надалі Тегеран змінить свою політику.

“Те, що відбувається в Ірані, можна назвати наслідками їхньої політики. Можливо, вони будуть по-іншому спрямовувати свою підтримку країнам-терористам і не допомагати Росії здійснювати свої злочини”, – заявив в ефірі інформаційного марафону повідомив спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

За його словами, Москва все ще сподівається отримати від Тегерану озброєння, якого їй не вистачає.

“Ми знаємо, що Росія все ж хоче отримати у них те озброєння, яке у них в дефіциті, – це балістичні ракети, а також ударні безпілотники, як Shahed та інші. Іран зрозуміло, що хоче від Росії. Плюс Росія і літакі їм обіцяла і так далі. Іран теж має певних ворогів в регіоні. Тому будемо сподіватися, що ця країна змінить свій політичний вектор на більш цивілізований”, – підкреслив військовий.

Читайте також:  Росія через Кисельова вляпалась у міжнародний скандал

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.