facebook

На скільки затягнеться гаряча фаза війни з Росією: експерт назвав термін

Військовий експерт Роман Світан заявив, що до кінця весни 2023 року триватиме гаряча фаза війни Росії проти України. При цьому він упевнений, що під кінець весни Збройні сили України зможуть вибити путінську армію до кордону 1991 року.

На скільки затягнеться гаряча фаза війни з Росією: експерт назвав термін


За його словами, протягом півроку гаряча фаза війни зійде нанівець у тому числі через втрату Росією переваги у озброєнні. Про це Світан розповів у рамках проекту “Орестократія” (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Експерт наголосив, що українська армія має вийти на межі 1991 року до кінця весни. Тоді наша країна зможе зафіксувати цей кордон.

“Гаряча фаза затягнеться десь до кінця весни. Я думаю, що до цього часу ми вже повинні вийти на межі 1991 року. Ми можемо зафіксувати цей кордон десь під кінець весни”, – сказав експерт.

Світан також додав, що будь-який військовий аналітик чудово може розрахувати, коли відбудеться певний перелом, і настане повне домінування України над російською армією. Експерт зазначив, що це питання кількох місяців.

“Це чудово розуміють і російські командири, російське військове керівництво, тому вони від безвиході вивели на максимальну потужність ОПК. Припустимо, якщо вони виробляють на добу 5 тисяч снарядів, то через певний час, десь у лютому, вони вже використовують усі складські запаси у нуль та вистрілюватимуть 5 тисяч снарядів на добу, а не 10-15 тис, як зараз”, – пояснив військовий експерт.

Також Світан сказав, що країна-агресор незабаром відчує сильний дефіцит ракет. У РФ зможуть виробляти мінімум одну ракету на добу, тому окупанти їх накопичуватимуть, щоб надалі використовувати хвилями. До того ж, вже навесні російська армія затикатиме дірки виключно за рахунок живої сили.

Читайте також:  Тривають пошуки зниклого на передовій Юрія Стецика з Івано-Франківська: що відомо

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.