facebook

Після січня одразу прийде рання весна: прогноз від народного синоптика на лютий

Надворі вже практично лютий. Зазвичай це знаменує прихід найхолоднішого місяця на рік, проте цього разу на українців можуть чекати деякі сюрпризи.



Про це заявив народний синоптик Станіслав Щедрін у своєму новому інтерв’ю для порталу ТСН.ua.

За його словами, цього разу погода буде досить нестабільною та різноманітною. Початок буде трохи з морозом, а потім уже почнеться перехід на весну. Тобто тепла пора року прийде значно раніше, ніж очікувалося.

Десь до 5–7 лютого очікуємо прохолодний характер погоди. По всій країні температура повітря вдень впаде до -4…-6 градусів та до -7…-9 градусів морозу вночі, інколи ж навіть до -14 градусів. Водночас суттєві опади малоймовірні, лише на заході України періодично пролітатимуть снігопади.

У другій декаді лютого опадів стане значно більше, але водночас стовпчики термометра почнуть стрімко підніматися до плюсових значень. Очікується, що це будуть переважно як дощі, так і мокрий сніг.

А ось кінець останнього зимового місяця порадує громадян ще сильніше. Погода нагадуватиме вже початок березня, тож весна буде ранньою.

По всій країні переважатиме відносно тепла погода, температура сягатиме від -2 до +7 градусів вночі і до -2…+14 градусів вдень залежно від регіону.

Читайте також:  До +40, грози та град: Синоптик Діденко дала прогноз погоди на вихідні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.