facebook

Нові вимоги для пенсії: кому не світить заслужений відпочинок у 2023 році

В Україні набули чинності нові вимоги для виходу на заслужений відпочинок, через які деяким громадянам доведеться працювати. Про це повідомляє “Пенсійний кур’єр”.



Починаючи з 1 січня, в Україні виріс мінімальний страховий стаж, який потрібен для виходу на пенсію у 60 років. 2023 року вчасно вийти на заслужений відпочинок зможуть лише ті особи, які змогли накопичити 30 років і більше страхового стажу.

Чимало українців довгі роки працювали неофіційно, отримуючи зарплати в конвертах, і їм відповідно не нараховувався стаж, адже за них не сплачувались податки. При цьому чимало громадян зовсім не мали роботи. У воєнний час ця проблема лише загострилася, тож у майбутньому у багатьох українців можуть виникнути труднощі з виходом на пенсію.

До речі, українці, які не добрали необхідний стаж, будуть змушені продовжити працювати до 63 або 65 років, залежно від того, скільки не вистачає. Ті, хто не зміг накопичити навіть мінімальний стаж, зможуть отримувати соціальну пенсію. У той же час існує можливість докупити стаж, якого бракує.

Читайте також:  Військовим в Україні підвищать пенсії і виплатять надбавку: скільки і коли

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.