facebook

СБУ назвала три версії авіакатастрофи в Броварах

СБУ розпочала досудове розслідування щодо падіння гелікоптера у Броварах – існує кілька версій трагедії.



Про це повідомляє Служба безпеки України у Telegram-каналі.

Зазначається, серед версій, що розглядаються, наступні:

порушення правил польоту;
технічна несправність гелікоптера;
умисні дії щодо знищення транспортного засобу.
Наразі працівники СБУ проводять різноманітні слідчо-оперативні заходи задля встановлення причинно-наслідкових зв’язків та деталей трагедії.

Нагадаємо, окрім вищезазначених причин, за словами заступника головного редактора “Наші гроші” Юрія Ніколова, причиною падіння гелікоптера на дитячий садок у Броварах також може бути сам літальний апарат, зокрема, умови його придбання – від вертольотів цієї моделі відмовилися дві країни, перш ніж їх придбала Україна.

Спершу, гелікоптери цієї моделі близько десяти років тому придбала Норвегія, аби за допомогою них транспортувати буровиків на бурові установки у Північне море. Все було добре, допоки один з них не розбився, внаслідок чого загинуло 13 людей. Після цього норвежці відмовилися від цих літальних апаратів взагалі. Паралельно з цим їх планувала замовити Польща, яка також вирішила не ризикувати, дізнавшись про всі обставини.

Водночас тодішнього Міністра МВС України Арсенія Авакова ці факти не зупинили й він викупив ці гелікоптери для потреб МВС та ДСНС України.

Читайте також:  Побачив свою колишню з капралом: Співробітник СБУ в Херсоні побив дівчину прямо в кафе

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.