facebook

Погодна аномалія: синоптики попередили про потужне потепління під +15

В Україні очікується аномальне потепління Температура повітря вже найближчими днями підвищиться до +15 градусів за Цельсієм.



Зазвичай Хрещення асоціюється не тільки з освяченням води та пірнанням у ополонку, але насамперед із тріскучими морозами та завірюхами. Ось тільки 2023 рік, схоже, буде винятковим.

І справді, згідно прогнозу синоптиків, погода в Україні на Водохреще, не порадує традиційними “водохресними морозами”. Навпаки, українців чекає відлига і сильне потепління, тож, ймовірно, замість ополонки доведеться пірнати у водойми прямо з берега.

“У зв’язку з активними циклонічними процесами над Атлантикою в найближчі дні буде переважати південно-західне перенесення повітряних мас. Це спричинить помірно теплу погоду та опади у вигляді дощу з мокрим снігом. Стовпчики термометрів вночі опускатимуться трішки нижче нуля 2-3 морозу, вдень можуть підніматися до 8 градусів тепла”, – каже, наприклад, синоптикиня Львівського регіонального гідрометцентру Оксана Мазепа.

Згоден з нею і народний синоптик Станіслав Щедрін. Він заявив, що українцям потрібно готуватися до нових температурних рекордів. Адже вже з наступного вівторка та суботи по всій країні температура повітря підніметься до +10…+12 градусів, а в центрі та на півдні – ще вище, до +13…+15 градусів.

Проте вже наступної неділі в Україні знову похолодає. Спочатку температура повітря знизиться до -3…+3 градуси. З 24 січня морози досягнуть -2…-9 градусів. За словами Щедріна, тоді у нашій країні очікуються опади.

Раніше метеоролог Наталія Діденко також повідомила, що пік потепління в Україні буде 19 січня – на Водохреща. За її прогнозом, похолодання очікується з 23 січня.

Синоптики пообіцяли, що зима 2023 року, зокрема, січень, будуть теплими. Будуть короткочасні морозні періоди. Станіслав Щедрін зазначив, що сильні морози в Україні очікуються на початку лютого, а потім їх традиційно змінить відлига.

Читайте також:  Холод в Україні посилиться: синопник дала прогноз на тиждень

Народний синоптик Володимир Деркач озвучив прогноз на лютий 2023 року. В останній місяць зими погода буде мінливою, з морозними та теплими періодами. У середині першої декади очікуються значні опади та морози.

Друга декада ознаменується поступовим потеплінням. За словами аналітика, зима у цей період “покаже характер” – і кілька днів будуть достатньо холодними.

За словами Деркача, у третій декаді лютого вдень зберігається плюсова температура, а вночі спостерігатимуться невеликі морози.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.