facebook

До Білорусі прилетіли російські бомбардувальники Су-34: яка небезпека існує для українців (фото)

Російських пілотів у Білорусі зустріли із хлібом-сіллю.



До Білорусі на так звані “військові навчання” прибули російські бомбардувальники Су-34.

Про це інформує Sputnik Беларусь.

“Російські авіапідрозділи почали прибувати до країни для участі у навчанні як мінімум від 8 січня. Саме вчення відбувається від 16 січня до 1 лютого. Головна мета навчання, як зазначили у відомстві Міноборони – підвищення оперативної сумісності під час спільного виконання навчально-бойових завдань”, – пише білоруське ЗМІ.

Як видно з опублікованих фото, російських пілотів у Білорусі чекали і прийняли із великими почестями. Їх зустріли із хлібом-сіллю.

Додамо, що мешканців Рівненщини попередили про небезпеку через авіанавчання Росії та Білорусі. Очільник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль попередив, що один із таких тренувальних польотів може стати нетренувальним.

Що відбувається у Білорусі
Нагадаємо, у понеділок, 16 січня, почалися спільні навчання Росії та Білорусі. Очікується, що навчання триватиме до 1 лютого. Перед цим у Білорусі взялися терміново модернізувати казарми для російських льотчиків.

Станом на 16 січня Україна не фіксувала збільшення угруповань російських та білоруських військ на території РБ поблизу з кордонами. Очільник Держприкордонслужби Сергій Дейнеко вказав, що також ще не було жодних заходів у межах оголошених спільних авіанавчань Росії та Білорусі.

Як пишуть західні ЗМІ, для нової атаки з боку Білорусі Збройні сили Росії ще недостатньо сильні. За даними Welt, наразі в Білорусі перебуває близько 13 тисяч російських військових. Для наступу, яка б не закінчилася для Путіна відразу поразкою, РФ знадобиться багаторазова кількість військ.

Читайте також:  Краще пізно, ніж ніколи: італійська пара усиновила 32-річного білоруса

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.