facebook

У Ворохті в садибі “Скита” на відпочинку отруїлися 19 дітей

Випадок групового інфекційного захворювання стався у приватній садибі «Скита» в селищі Ворохта Надвірнянського району на Івано-Франківщині.



Як повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в області, 15 січня з Надвірнянського районного відділу було отримане повідомлення про випадок групового захворювання 19 дітей, які проживали в приватній садибі «Скита» у Ворохті.

Відпочинкова група із міста Кропивницький в кількості 52 осіб, в тому числі 45 дітей та 7 дорослих, 12 січня прибула на відпочинок в приватну садибу «Скита». Група проживала та харчувалася в цій приватній садибі.

13 січня в другій половині дня частина дітей відчула погіршення самопочуття, а саме скаржились на загальну слабкість, нудоту, блювоту, біль у животі, підвищення температури тіла до 37,5-38 та пронос до 4-6 разів на добу.

14 дітей були госпіталізовані до Надвірнянської дитячої лікарні та 5 дітей до інфекційного відділу Надвірнянської ЦРЛ з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт, ентероколіт».

Стан 5 осіб – середнього ступеня важкості та у 14 – легкого ступеня важкості.

15 січня спеціалісти Яремчанського відділу Надвірнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху за місцем перебування хворих та позаплановий захід державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів в приватній садибі «Скита».

Для лабораторного дослідження відібрано 30 змивів на патфлору з об’єктів навколишнього середовища та пробу води питної для мікробіологічного та санітарно-хімічного дослідження.

Підготовлено інформаційні листи до Ворохтянської селищної ради, Надвірнянської РДА, Івано-Франківської ОДА, ГУ Національної поліції в Івано-Франківської області.

Протиепідемічні заходи з локалізації та ліквідації в осередку захворювання тривають.

Станом на 10:00 год 16 січня всі хворі діти виписані з лікарні.

Читайте також:  Урожайний сезон: прикарпатці продовжують збирати гриби мішками (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.