facebook

Курс долара в Україні: експерт спрогнозував, яким буде долар найближчими днями

Наразі немає жодних економічних та інших обставин, які б похитнули валютну рівновагу, зазначив банкір.



Курс долара до 15 січня, швидше за все, не зміниться. На валютному ринку навряд чи можливі якість суттєві зміни.

Такий прогноз у коментарі УНІАН для статті “Гривня на старті року: чого чекати від валютного курсу найближчим часом” зробив директор департаменту казначейства банку “Комінбанк” Герман Марченко, зазначивши, що майбутній період можна назвати “сіквелом” грудня, бо наразі немає жодних економічних та інших обставин, які б похитнули валютну рівновагу.

Серед головних причин тривалої валютної стабільності Марченко, зокрема, назвав відчутні обсяги фінансової допомоги від країн ЄС, США, зниження темпів інфляції, ефективну політику НБУ, а також валютні надходження за рахунок експорту збіжжя.

“Зараз існують всі підстави вважати, що до середини січня валютний курс залишатиметься уже в звичних межах 40-41 грн/дол.”, – прогнозує експерт.

Курс долара в Україні – свіжий курс
Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва 11 січня курс гривні до долара зміцнився на 10 копійок – до 40,65 грн/дол. Щодо євро курс гривні не змінився і становить 42,95 грн/євро.

А курс готівкового долара в “ПриватБанку” подешевшав на 15 копійок – до 40,30 грн за долар. Курс євро до гривні подорожчав на 5 копійок – до 42,65 грн/євро.

Читайте також:  Збирають гроші на транспортування тіл загиблих у ДТП в Польщі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.