facebook

У Польщі затримали українця, який віз незвичну контрабанду: хотів за сотні тисяч злотих продати птахів

У Польщі один сокіл коштує сотні тисяч злотих.

У Польщі затримали українця, який перевозив незвичну контрабанду – п’ятьох соколів, яких він виловив і намагався перевезти за кордон, щоб продати.

Про це пише Національна податкова інспекція Польщі.

За даними польського органу, на пункті пропуску в Медиці в 57-річного українця виявили 5 соколів, яких перевозили в жахливих умовах – зі зв’язаними крилами, кігтями та дзьобами. Щоб птахи поводились тихо, їх напоїли ймовірно снодійними препаратами.

Цей вид у Польщі перебуває під охороною через загрозу зникнення. Один такий сокіл коштує кілька сотень тисяч злотих. Ймовірно птахів українець хотів продати на чорному ринку.

“Можливо, птахи були нещодавно виловлені з дикої природи, про що свідчить відсутність одомашнення тварин. Ці соколи зустрічаються у Фінляндії та Норвегії і мігрують над Україною, поблизу Одеси. Співробітники податкової інспекції транспортували їх до центру реабілітації тварин, де вони перебуватимуть до рішення суду”, – йдеться у повідомленні.

Українцю за контрабанду соколів загрожує до 5 років позбавлення волі. Також його хочуть покарати за жорстоке поводження з птахами.



Читайте також:  Вночі зі стоянки у Буковелі викрали "Toyota Land Cruiser Prado"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.