facebook

“Купол” над Україною. У ЗСУ розповіли, коли вийде «закрити» небо за допомогою ППО

Жителям України дали дуже цінну інформацію, в якій йдеться про так званий «куполь». Військовий експерт та фахівець заявив, що потрібно для того, щоб закрити все небо над Україною.



Цю інформацію надали на порталі «obozrevatel»

Насамперед потрібно повідомити не дуже приємну інформацію. Повідомляється, що Україна протягом найближчих кількох років не зможе повністю закрити небо від ракет ворога. Так, закрити усі важливі об’єкти, села та інші місця немає можливості.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що закрити небо над Україною допомогли б літаки F-16. Саме їх просить Україна у західних партнерів.

“Найближчими роками ми не створимо ніякого “купола” над усією територією України. Це неможливо фізично, тому що системи ППО розставити за такою протяжністю наших кордонів і перекрити стратегічно важливі об’єкти всередині держави просто нереально. Це дійсно величезна має бути кількість техніки, це дуже дорого, на це потрібен великий фінансовий та людський ресурс”, – сказав Юрій Ігнат.

Також він зауважив, що найкращих результатів потрібне комбінування літаків і з сучасними ППО.

“Система ППО та в інших країнах світу, в таких як США та інші, – це перекриття певних напрямків, певних об’єктів. Іншу ж частину протиповітряної оборони держави виконують винищувачі – багатоцільові літаки, які є частиною протиповітряної оборони”, – пояснив речник Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також:  Українці, які вийшли з окупованого Криму: воюємо за свою землю, за своїх матерів, за свої родини!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.