facebook

Нові виплати військовим з 1 січня: Хто отримуватиме до 20 тис. гривень

Грошову допомогу будуть виплачувати щомісяця.

З 1 січня 2023 року в Україні набрав чинності Закон, що встановлює виплати грошей людям, яким надали звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка», лицарям ордена «Богдана Хмельницького» та кавалерам ордена «За мужність».

Відповідно до цього документа, запроваджується щомісячна виплата грошової допомоги в розмірі трьох мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня календарного року, — особам, яким присвоїли звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка». Сьогодні це – 20 100 гривень.

У розмірі двох мінімальних заробітних плат — лицарям ордена «Богдана Хмельницького» трьох ступенів. Йдеться по 13 400 гривень.

У розмірі однієї мінімальної заробітної плати — кавалерам ордена «За мужність» трьох ступенів (повні кавалери). Сьогодні це 6 700 гривень.

Окрім того, встановлюється щомісячна виплата грошової допомоги в розмірах від трьох до однієї (у розрахунку на місяць на сім’ю) мінімальної заробітної плати членам сімей померлих або нагороджених посмертно осіб, яких нагородили званням Герой України з врученням ордена «Золота Зірка», лицарів ордена «Богдана Хмельницького» трьох ступенів (повні лицарі) та кавалерів ордена «За мужність» трьох ступенів (повні кавалери).



Читайте також:  Розчленував та викинув частини тіла у сміття: моторошне вбивство на Хмельниччині

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.