facebook

Американці випробовують новий бомбардувальник

Американський бомбардувальник нового покоління оснастять ядерним озброєнням.



1677815

Конкуруючі концерни Northrop Grumman і Boeing спільно з Lockheed Martin розробляють перспективний бомбардувальник для ВПС США, який оснастять ядерним озброєнням, пише The Defense News.

У межах проекту під кодовою назвою LRS-B вже зроблено два прототипи: один розроблений компанією Northrop Grumman, а другий – спільними зусиллями Boeing і Lockheed Martin. Обидва концепти LRS-B вже пройшли продувку в аеродинамічній трубі і оцінку потенційного ресурсу.

За габаритами малопомітний ядерний бомбардувальник LRS-B займе проміжне положення між палубним безпілотним літальним апаратом UCLASS з розмахом крила 18,9 м і стратегічним бомбардувальником B-2 з розмахом крила 52,4 м.

Новий літак матиме систему опційного пілотування і зможе виконувати польоти як за керування пілотом, так і в автономному режимі. Бортове обладнання для простоти модернізації зроблять модульним, щоб мати можливість встановлювати нові системи без переробки конструкції.

Контракт на розробку бомбардувальника з одним з двох учасників проекту LRS-B може бути підписаний вже до кінця нинішнього місяця. ВПС США розраховують на виробництво і поставку близько 100 літаків, які повинні надійти на озброєння в 2020 році.

Раніше повідомлялось про те, що Китай на грандіозному параді продемонстрував протикорабельну балістичну ракету середньої дальності “Дунфен-21Д”, яку експерти називають вбивцею американських авіаносців.

Цим літом Пентагон вперше продемонстрував стрілянину з 25-міліметрової гармати винищувача F-35 з використанням бойових снарядів.

Читайте також:  У Ватикані відкриваються музеї після карантину

Шукайте деталі в групі Facebook