facebook

Ветерани з інвалідністю у 2023 році отримають по 16 тисяч гривень: проект Червоного Хреста

В Україні у 2023 році запустять новий проект із фінансової підтримки ветеранів, які отримали інвалідність І-ІІ групи. Він реалізується спільними силами профільного Міністерства ветеранів та Товариства Червоного Хреста.



 

У прес-службі відомства повідомили, що ухвалу про реалізацію проекту ухвалили під час засідання Кабінету Міністрів 16 грудня. Ветерани, які підтвердили статус особи з інвалідністю внаслідок війни І чи ІІ групи, дані про які внесено до Єдиного державного реєстру ветеранів війни, отримуватимуть грошову допомогу у розмірі 4 тисячі гривень протягом чотирьох місяців. Таким чином, загалом їм передбачено виплату 16 тисяч гривень.

Заяву на оформлення підтримки можна подати в електронній формі. На даний момент проект знаходиться на стадії технічного доопрацювання.

Заступник міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Тетяна Каліта повідомила, що процес буде повністю автоматизований. Влада виключить бюрократичний зволікання.

“Про старт подання заяв, а також детальні роз’яснення їхнього заповнення буде повідомлено на інформаційних ресурсах Мінветеранів”, – зазначила чиновниця.

Нагадаємо, від чого в Україні залежить розмір пенсії по інвалідності, а також скільки років страхового стажу потрібно мати, щоби отримувати виплати.

Читайте також:  Українцям відшкодують 50% від зарплати. Кого це торкнеться і що потрібно знати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.