facebook

Повернувся з-за кордону, щоб стати на захист України: На війні загинув військовий з Рогатина Юрій Іванців

26 грудня 2022 року у російсько-українській війні на Донеччині загинув стрілець з Рогатина, що на Івано-Франківщині, Юрій Іванців. Про це повідомили на Facebook-сторінці Рогатинської міської громади.



Юрій Іванців народився 29 квітня 1983 року. Закінчив Рогатинську школу № 1 і здобув професію інженера-механіка в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

“Чоловік працював головним механіком у виробничо-комерційній фірмі, а з 2013 року — заробляв на хліб для сім’ї за кордоном. Рідні й знайомі пригадують, що він був у всьому ерудований, вмів все полагодити і особливо розумівся у ремонті авто. Як кажуть в народі, мав “золоті руки” і світле серце”, — йдеться у дописі.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Юрій Іванців повернувся з-за кордону і, не маючи військового досвіду, 9 березня 2022 року став на захист України у складі десантно-штурмового відділення батальйону морської піхоти, пишуть Версії з посиланням на Суспільне.

Військовослужбовець виконував бойові завдання на сході України. Боєць загинув у бою під Мар’їнкою на Донеччині внаслідок численних поранень, несумісних із життям.

“Втрачати важко. Особливо тяжко втрачати своїх — тих, хто боровся за тебе, і з ким ти боронив Україну. Хай добрий спомин про захисника Юрія стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться в пам’яті рідних, колег, друзів та бойових побратимів”, — написали на сторінці Рогатинської громади.

В Юрія Іванціва залишилися дружина Юлія, 10-річний син Тарас, 7-річні доньки-близнючки Яна та Неля, батьки, а також старший брат Богдан.

Читайте також:  Новий наступ РФ: Жданов розповів, куди поділися 150 тис. "мобіків"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.