facebook

На Прикарпаття прямує скорботний кортеж із тiлoм загuблoгo воїна

Калушан просять сьогодні, 28 грудня, гідно зустріти полеглого Героя Любомира ФЕДИНЯКА, який загинув за рідну Україну.



«Вклонитися Герою та подякувати за мужність й самовідданість – наш святий обов’язок!», – написав у соцмережі очільник Калуської громади Андрій Найда.
Об 11:00 год траурний кортеж вирушить з ЦРЛ (Підгірки) і рухатиметься вулицями міста:

вул. Івано-Франківська;
вул. Бандери;
вул. Підвальна;
вул. Євшана;
вул. Пушкіна;
вул. Б.Хмельницького (зупинка навпроти Калуського політехнічного фахового коледжу);
пр. Лесі Українки;
вул. Винниченка;
вул. Грушевського;
вул. Долинська;
с. Пійло
с. Голинь
с. Кропивник (вул. Федуна,45)
Парастас о 18:00 год. Чин похорону відбудеться 29 грудня о 12.00 год. Відправа в УГКЦ св. Миколая.

Поховають Любомира Фединяка у рідному селі Кропивник.

Нагадаємо, у Калуську громаду прийшло підтвердження висновку експертів по роботі з ДНК про те, що 7 березня 2022 року під час наступального бою з військовими формуваннями РФ поблизу села Слобода-Кухарська Київської області загинув молодший сержант Любомир Фединяк.

Чоловік 1976 року народження, гранатометник гірсько-штурмової роти в/ч А3892, повідомив голова Калуської Спілки учасників АТО/ООС, військовий Олександр Соколовський.

Любомир Фединяк був заступником директора з виховної роботи Калуського політехнічного коледжу, спеціалістом вищої категорії, викладачем-методистом.

Працював у коледжі з 2000 року, заступником директора — з 2007 року. 2014 року нагороджений Грамотою Міністерства освіти і науки України за вагомий внесок у розвиток волейболу серед студентів ВНЗ І-ІІ рівня акредитації та належну підготовку команди до участі в обласній спартакіаді.

З 10.02.2015 року по 05.04.2016 року був призваний на військову службу під час оголошення часткової мобілізації. Брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької області.

Читайте також:  На Херсонщині зaгинyв прикарпатський боєць Борис Марич

За бойові заслуги нагороджений пам’ятним нагрудним знаком «93-я Окрема Гвардійська механізована бригада», почесною відзнакою «Учасник бойових дій», нагрудним знаком «Гвардія», пам’ятною відзнакою «Учасник антитерористичної операції», Відзнакою Івано-Франківської державної адміністрації та обласної ради «За бойову звитягу».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.