facebook

Намісник Лаври просить Зеленського не забирати головні храми в УПЦ МП і не диктувати, коли Різдво (ВІДЕО)

Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Павло Лебідь звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням не забирати в Української православної церкви Московського патріархату 2 храми на території Лаври.



Відповідне відеозвернення митрополита Павла опублікували на сайті Лаври.

“Дорогий наш пане президенте, сьогодні нам сповістили сумну звістку про те, що монастир Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) більше не має можливості служити у своїх відбудованих храмах верхньої території – Успенському соборі і Трапезній церкві.

Директор музею (директор державного заповідника “Києво-Печерська лавра” – ред.) сповістив нам про те, що ми можемо служити останній раз 31 грудня, а вже наступний день, 1 січня, ми не маємо права переступити поріг Трапезного та Успенського соборів”.

Митрополит Павло наголосив, що він “понад 30 років є намісником Лаври” і разом з братією у 220 осіб “постійно моляться за державу і військо, і намагаються допомогти всім нужденним”.

За його словами, УПЦ МП орендувала згадані храми і проводила там богослужіння, на які завжди приходило дуже багато вірян. Оренда храмів закінчується 31 грудня.

Лебідь заявив, що він звертався до міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка щодо цієї ситуації, але відповіді не отримав.

Читайте також:  Зеленський підписав закон щодо змін у декларуванні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.