facebook

Масове вuмирaння вже почалося. Суперкомп’ютер передбачив великий провал

Наслідки будуть глобальніші, ніж вважалося раніше.



Науковці прогнозують нове масове вимирання на Землі. Уникнути цього уже не вдасться, впевнені учені з Європейської комісії Джованні Строна та професор з Університету Фліндерс (Австралія) Корі Бредшоу. На їхню думку, що до кінця століття більш ніж чверть усього біорізноманіття планети буде стерте з Землі.

Вони розробили «віртуальну Землю», аби дослідити, як зміни клімату впливають на масове вимирання. Дослідження підтверджують, що шоста хвиля вимирання уже почалася, і це результат впливу людини та зміни клімату.

За прогнозами до 2050 року зникнуть близько 10% всіх видів рослин і тварин, а до кінця століття ця цифра зросте до 27%.

Діти, які з’явилися на світ сьогодні й доживуть до 79 років, можуть стати свідками зникнення буквально тисячі видів рослин і тварин — від орхідей і крихітних комах до слонів і коал. Під загрозою зникнення понад 42 тисячі видів.

Суперкомп’ютер врахував понад 15 тисяч харчових ланцюгів, щоб передбачити долю взаємопов’язаних видів. Зникнення здобичі неминуче призведе до вимирання хижака.

За найгіршим сценарієм через 30 років ми втратимо близько 10% всього живого, а до кінця століття ця цифра досягне 27%. Нашу долю, на думку науки, вирішать наступні кілька десятиліть.

Читайте також:  У МОЗ роз'яснили, що потрібно для проходження МСЕК: повний список документів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.