facebook

Жінкам в Україні дадуть надбавки до пенсій, деяким – по дві

В Україні деяким жінкам дадуть дві надбавки до пенсій. Йдеться про матерів-героїнь, чиї чоловіки загинули на фронті. Вони отримуватимуть по дві надбавки – за себе та за загиблого чоловіка.



Такий законопроект №8123 уже пройшов у Раді перше читання і невдовзі, ймовірно, буде проголосований і в другому читанні.

Слід сказати, що звання матері-героїні в Україні дають жінкам, які виховали до 8-річного віку, як мінімум, п’ятьох дітей. При цьому рахуються не лише рідні діти, яких вона народила сама, а й прийомні діти.

Таким жінкам виплачують надбавки до пенсії за особливі заслуги перед Україною. Досі вони не мали можливості отримувати ще одну надбавку – за особливі заслуги загиблого чоловіка. Закон в Україні дозволяє отримувати лише одну надбавку до пенсії. Але тепер, якщо закон буде ухвалено, вони зможуть отримувати ще й другу – за особливі заслуги загиблого чоловіка.

Розмір надбавок за особливі заслуги перед Україною дорівнює від 20% до 40% прожиткового мінімуму. Оскільки з 1 грудня 2022 року ПМ виріс, то тепер надбавка за заслуги може бути від 418 до 837 гривень. Таку суму доплачують громадянам до основної пенсії щомісяця.

Читайте також:  Які секрети приховують жінки різних знаків Зодіаку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.