facebook

Два місяці не дожив до свого 26-ліття. На Прикарпатті поховали захисника Маріуполя

У селі Рожнів на Прикарпатті поховали прикордонника, який загинув у російському полоні в Оленівці, Дмитра Кияненка. З початку повномасштабного вторгнення РФ військовослужбовець захищав країну в Маріуполі, де служив у прикордонному загоні.



Воїн був поранений на “Азовсталі”, згодом потрапив у російський полон під час виходу із заводу. Дмитро Кияненко два місяці не дожив до свого 26-ліття.

Про те, як прощалися з воїном на Прикарпатті, читайте у матеріалі Суспільного, передає Фіртка.

Дмитра Кияненка поховали на Прикарпатті, адже тут, у селі Рожнів Косівського району, у березні 2022 року знайшли прихисток від війни батьки та дружина бійця з тримісячним сином. Прийняла їх у себе місцева жителька Христина Смадич. Жінка каже, їх спочатку об’єднала війна, а тепер — і спільне горе.

“Так сталося, що і мій чоловік пішов воювати. Мого чоловіка не стало 9 серпня, і вони були зі мною поруч. Вони вже жили в нас, завжди допомагали, підтримували як могли.

А 18 вересня і їхнього сина не стало. І так сталося, що наше горе, наша біда об’єднала з людьми, яких я не знала зовсім. Вони стали для мене рідними”, — розповідає Христина Смадич.

Батько загиблого Василь Кияненко пригадує, як за кілька днів до повномасштабного вторгнення син попросив забрати з Маріуполя дружину із сином та матір’ю в село Урзуф, де вони проживали. Дмитро хвилювався, що може розпочатися наступ на місто.

Після 24 лютого з іншими прикордонниками перебував на заводі “Азовсталь”, де отримав поранення. Наприкінці березня під час бойового завдання він з побратимами потрапили у засідку. 19 травня він вийшов у російський полон разом із іншими військовими, що були на заводі. З того часу перебував у колонії в Оленівці.

Читайте також:  Назавжди 38: на Донеччині загинув боєць з Прикарпаття Василь Матвіїв

“Я знаю, що мій син помер достойно.

Я себе втішаю тим, що через тиждень після того, як він загинув, хлопців вивели з Оленівки”, — каже Василь Кияненко.

Провести в останню дорогу захисника Дмитра Кияненка вийшли близько сотні жителів. Люди на колінах зустріли траурний кортеж, що прибув до площі Незалежності у Косові, де відбулася заупокійна панахида.

Далі траурна колона вирушила до села Рожнів Косівського району. Живим коридором жителі села зустріли загиблого героя. Серед них була і Лариса Кричун.

“Ми отримали цю звістку таку важку, такі молоді люди гинуть. Дуже прикро. Ми не можемо бути осторонь і прийшли віддати йому останню шану.

Коли ще прочитали, що він був на “Азовсталі”, в Оленівці замучений був”, — каже Лариса Кричун.

Прийшла віддати шану загиблому військовому і жителька Рожнева Мар’яна Дутка.

“Ми маємо віддавати шану нашим воїнам, які зараз гинуть за нас, які захищають мене, моїх дітей, завдяки яким ми можемо тут спокійно спати”, — говорить Мар’яна Дутка.

Після живого коридору похоронна процесія рушила до каплички, де священники відслужили панахиду за захисником з “Азовсталі”. Дмитра Кияненка поховали у Рожневі на Прикарпатті.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.