facebook

АЕС вийшли на планову потужність, проте дефіцит електроенергії зріс – “Укренерго”

Аварійно-відновлювальні роботи енергосистеми тривають по всій Україні.



​​Станом на неділю, 18 грудня, триває процес відновлення роботи енергосистеми України. Атомні станції вийшли на планову потужність.

Про це повідомляє пресслужба НЕК “Укренерго”.

У компанії також зазначили, що Запорізька АЕС, яка тимчасово перебуває під контролем російських загарбників, продовжує споживати електроенергію для забезпечення безпечного режиму зупинки блоків.

“Обсяги споживання електроенергії збільшились у порівнянні з суботою, що вплинуло на показники дефіциту в системі. Причина – як пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури під час 9-го ракетного удару, так і сезонне зниження температури”, – йдеться у повідомленні.

Всім обленерго були доведені ліміти споживання. Проте при їх перевищенні можуть бути застосовані аварійні відключення електроенергії.

По всій Україні тривають аварійно-відновлювальні роботи у високовольтних та розподільчих мережах, і на електростанціях. Проте посилення морозів та сильний вітер ускладнюють ремонтні роботи.

Масована ракетна атака по Україні 16 грудня
Вранці 16 грудня Росія завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. Внаслідок обстрілів у багатьох населених пунктах зникло електропостачання, тепло й вода. Російські загарбники випустили по Україні 76 ракет.

За даними Міненерго, росіяни пошкодили орієнтовно дев’ять об’єктів генерації. Крім того, було обмежено потужності атомних станцій

Читайте також:  Українців лякають аварією на Рівненській АЕС: але це фейк

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.