facebook

Смертельні генератори: які помилки в експлуатації можуть коштувати життя

Внаслідок відключень світла в Україні стали популярними генератори. Однак через неправильне використання дедалі частіше гинуть люди.



На Закарпатті двоє людей загинули, надихавшись чадним газом від генератора. Він працював у зачиненому гаражі, а люди спали неподалік. Загалом з початком опалювального сезону, кажуть рятувальники, через чадний газ ледь не загинули майже півсотні людей.

Які помилки в обігріві помешкань можуть коштувати життя, йдеться в ТСН.

Уперше з початку зими Марія та Роман ночуватимуть в теплому будинку. В них нема централізованого опалення. Як і в багатьох на Закарпатті, у них – газовий котел, але він працює від електрики. Тож під час знеструмлень батареї холодні. Після двох місяців регулярних відключень світла подружжя зважилось на купівлю генератора. Користуватися генератором вони будуть вперше в житті.

Підключити – не головне. Важливіше генератор правильно використовувати, кажуть рятувальники. Від початку опалювального сезону 5 людей опинились у лікарні, надихавчись чадним газом який виділяв працюючий електрогенератор. Цього тижня двоє людей загинули.

“Генератор був підключений в гаражі. Сім‘я перебувала у суміжному приміщені. Був перетік цих чадних газів, внаслідок чого відбулося отруєння і відповідна загибель”, – розповів представник ДСНС у Закарпатській області Михайло Мостовий.

Лікарі кажуть, що симптоми отруєння виникають швидко. Людина засинає і не прокидається.

“Чадний газ надзвичайно швидко заповнює собою простір. Час зазвичай проходить дуже швидко, від першочергового головного болю й запаморочення до повної втрати свідомості, судом і смерті”, – попереджає лікар Андрій Семедій.

Читайте також:  Топ 10 чоловічих помилок, або що дратує жінок у сексі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.