facebook

Довгоочікувана новина: Україна переходить на планові відключення електроенергії

Українцям повідомили довгоочікувану новину: енергетикам вдалося стабілізувати ситуацію з електроенергією у більшості регіонів. Завдяки цьому найближчим часом можна відмовитися від аварійних відключень світла.



Про це повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко. Він наголосив, що більша частина областей України вже відмовилася від екстрених відключень електроенергії.

“Це перше, що ми вимагаємо від обленерго та областей: щоб люди розуміли, що є конкретний план, за цим планом і будуть відключення”, – зазначив Тимошенко в ефірі телемарафону, який пройшов напередодні.

Зазначено, що екстрені відключення електрики зберігаються лише у кількох регіонах. Проте найближчими днями ситуація має покращитися і там.

Міністр енергетики Герман Галущенко пояснив, що в Україні взагалі можуть скасувати віялові відключення світла. Головна умова для цього – успішні переговори з Європою щодо імпорту електрики. Для цього потрібна згода мережі системних операторів ENTSO-E.

Чиновник нагадав, що у нашій енергосистемі виник дефіцит через ракетні атаки окупантів. Він назвав імпортну електроенергію доступною.

За словами Галущенка, закуплена електроенергія допоможе Україні пройти зимовий період. Раніше член Ради національної безпеки та оборони України повідомив про поновлення роботи енергоблоків на всіх АЕС. Це стало ще одним кроком до стабілізації ситуації у енергосистемі. Наразі всі дев’ять вітчизняних атомних електростанцій, розташованих на підконтрольній нам території, функціонують для забезпечення економіки країни та потреб населення.

Також відомо, що рашисти продовжують блокувати роботу Запорізької АЕС.

Читайте також:  В Україні почали діяти оновлені правила дорожнього руху: що важливо знати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.