facebook

Україна може отримати ЗРК Patriot: на що здатний американський зенітний комплекс

Президент США Джо Байден вже найближчим часом може схвалити передачу зенітно-ракетних комплексів Patriot Україні, які допоможуть захистити українське небо. Про це повідомили журналісти CNN із посиланням на інсайдерську інформацію.



Раніше Україна кілька разів просила США передати ЗРК Patriot. Проте Білий дім, хоч і активно підтримує Київ у його боротьбі з російськими окупантами, відмовлявся передавати українській стороні це озброєння. Як причини відмови вказувалися проблеми з доставкою цих ЗРК в Україну та складнощі з обслуговуванням.

Але тепер, схоже, Білий дім таки передасть Україні свої зенітно-ракетні комплекси. Журналісти CNN стверджують, що відповідне рішення буде ухвалено найближчим часом.

На жаль, поки що не відомо, скільки ЗРК Patriot отримає наша країна. Ймовірно, що буде кілька батарей цього комплексу.

Якщо Україна справді отримає від США ці зенітно-ракетні комплекси, це значно зміцнить нашу протиповітряну оборону. ЗРК Patriot прийнято на озброєння американкою армії у 1982 року. З того часу його кілька разів модернізували.

Цей комплекс може надійно прикрити міста, військові бази, промислові об’єкти від балістичних і крилатих ракет. Він одночасно виявляє та розпізнає понад 100 повітряних цілей. Супровід ведеться восьми цілей. По кожній цілі можна одночасно випустити три ракети.

Батарея ЗРК Patriot складається з 4-8 пускових установок, РЛС, пункту управління вогнем та ін. У кожній пусковій установці чотири ракети.

Читайте також:  Війна триватиме 42 місяці: тарологиня зробила новий прогноз для України

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.