facebook

Якщо ЗСУ не відстоять Бахмут, війна затягнеться: Жданов пояснив важливість оборони міста

Росія вже перейшла пік своїх бойових можливостей, і треба її війська доламати.



Оборона Бахмута є важливою для України, аби не дати Росії зробити із захоплення міста “взяття Берліна”, а також – щоб дати окупантам випустити всю пару і добивати їх на всіх інших ділянках фронту.

Про це військовий експерт Олег Жданов розповів у своєму відеоблогу, відповідаючи на запитання про важливість відстоювання Бахмута.

“Він має значення як населений пункт України, це наша територія, це чергове місто, яке ми захищаємо. Річ у тім, якщо, не дай Боже, Росія захоплює Бахмут, вони з цього захоплення зроблять “взяття Берліна”. Вони розтрублять про цю подію, начебто вони взяти Берлін 45-го. І це підійме воєнні настрої в суспільстві. Це спровокує хвилю: який відсоток побіжить до військкоматів. “Наша армія найсильніша. Ми можемо всіх бити. Треба всіх бити”. Путін утре носа всім західним країнам, скаже: “Бачите, в мене ж все йде за планом. Успіх досягнутий. Якщо ви не сядете зі мною за стіл переговорів, завтра буде інше місто”. А потім буде третє, а потім буде Київ. Не можна допустити”, – пояснив Жданов.

“Бахмут став каменем спотикання, саме місто. Там могло бути будь-яке місто. Але росіяни почали штурмувати Бахмут і самі втяглися, вони не можуть самі вже навіть перекинути свої війська на інший напрямок. Тому що якщо вони послаблять тут натиск, ми підемо в контрнаступ”, – додав військовий експерт.

Він наголосив, що в районі Бахмута треба дати військам загарбників випустити пару, після чого добити їх на решті ділянок фронту.

“Тут ціна питання – ціна закінчення переламу в цій війні. Якщо ми не відстоюємо Бахмут, отже, перелам у війні не настав. І виходить що? Війна затягується. У Путіна з’являються підстави вимагати переговорів із Заходом, тому що в нього операція йде за планом і він перемагає. В Росії починається “побєдобєсіє” справжнє з купою там ідіотів-патріотів, які побіжать до військкомату: “Дайте мені ружбайку, я поїду укропів чи хохлів убивати”. Ось що таке Бахмут. Тому ціна питання може бути адекватною. Так, це втрати з нашого боку. Але десь треба зупинитися, розумієте? Треба остаточно зупинитися, дати російській армії випустити всю пару і тоді вже добивати її на всіх інших ділянках. Саме так організовується воєнна кампанія”, – розповів Жданов.

Читайте також:  Повторний наступ Росії: у ЗСУ назвали напрямок, де окупанти можуть несподівано атакувати

Він також зазначив, що російська армія вже спускається з піку своїх можливостей у війні.

“Росія вже зараз перейшла пік своїх бойових можливостей. Вони вже не на плато, вони вже на схилі, біля краю. І далі піде тільки спад цього плато. Але треба їх доламати. Те, що це припало на Бахмут і Авдіївку – так склалися обставини”, – сказав військовий експерт.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.