facebook

Наотримували і вистачить. Українцям у Польщі масово скасовують виплати

У мережі з’явилася інформація, в якій йдеться про те, що українці почали масово скасовувати соціальні виплати на території Польщі. Так, біженці з України зіткнулися із неприємною ситуацією навіть за кордоном.



Цю інформацію надали на порталі новин «finance»

Як відомо, українські біженці, які мешкають на території Польщі, можуть розраховувати на спеціальні виплати, що виділяються на дітей. Ця соціальна допомога нібито має видаватися щомісяця.

Однак з’явилися відомості, де йдеться про те, що з початку війни виплати від соціального забезпечення в Польщі перестали отримувати вже понад 110 тисяч українців.

Українці на території Польщі отримують соцвиплату у розмірі 500 злотих щомісяця на кожну дитину до 18 років. Ця сума дорівнює 400 тисячам гривень. Також раз на рік можна отримати 300 злотих, щоб купити приналежності для школи.

Стало відомо, що управління соціального страхування ZUS почало утримувати виплати тим українцям, які залишили територію Польщі.

«Багато українців вирішують залишити Польщу. Після перевірки виплати відновлюють чи ні, якщо людина виїхала з країни на тривалий термін. Варто наголосити, що самі українці також повідомляють у ZUS, що виїжджають із Польщі та не хочуть отримувати пільги. Можна сказати, що українські громадяни підходять до цього питання чесно», — сказав представник управління соціального страхування ZUS.

Читайте також:  У Польщі затримали 16 поляків і українців за контрабанду мігрантів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.