facebook

Ракетний обстріл 5 грудня. Які регіони постраждали і як це вплине на інших

Внаслідок восьмої атаки РФ з енергооб’єктів 5 грудня 2022 року двоє загиблих у Запорізькій області, Одеса без світла та води, а ППО знищила понад три десятки ракет у низці регіонів.



У понеділок, 5 грудня, Росія здійснила нову ракетну атаку по Україні. Близько 13:10 в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу, яка закінчилася о 16:10.

Вже ні для кого не секрет, що, програючи на полі бою, Росія намагається цинічно знищити якнайбільше інфраструктурних об’єктів та вбити мирних українців.

Тішить те, що сили ППО відпрацювали на повну. Так, захисники повітряного командування на Схід збили 15 російських ракет. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі голова Дніпропетровської ОВ Валентин Резніченко.

Крім того, на Полтавщині сили ППО збили до 10 російських ракет. Про це у Telegram-каналі повідомив начальник Полтавської ОВ Дмитро Лунін.

А ось у КМДА повідомили, що із 10 ракет, зафіксованих у повітряному просторі Києва, за попередніми даними, збили дев’ять.

На жаль, є і “прильоти”. Так, у Кривому Розі пролунало кілька вибухів. Голова Криворізького РВА Олександр Вілкул повідомив, що наразі частина міста знаходиться без світла, відключено деякі котельні та насосні. Владу утримуємо енергетичну систему на генераторах, а на Макулан організовано підвезення води.

Крім того, приліт двома інфраструктурними об’єктами зафіксований в Одеській області. Там пожежа в одному з районів міста, немає світла, води та тепла, одеський електротранспорт теж зупинився.

“Одна з ракет потрапила по підстанції, яка постачає електрику Біляївську насосну станцію” – вже повідомив мер Геннадій Труханов.

Водночас росіяни тероризують не лише інфраструктуру, а й будинки мирних українців. Так, у селі Новософіївка на Запоріжжі внаслідок влучення ворожих ракет знищено приватні будинки, загинуло 2 особи, поранено ще двох людей. Серед постраждалих дитина у віці 1 року та 10 місяців.

Читайте також:  На Донеччині загинув воїн Сергій Правдивий, сім’я якого проживає в Коломиї

Вже відомо, що внаслідок російських ракетних ударів на Сумщині застосували аварійні відключення електроенергії, щоб запобігти порушенню роботи об’єднаної енергосистеми України. Зафіксовано перебої з електропостачанням у Житомирі.

В АТ “Миколаївобленерго” повідомили, що надійшла команда знизити навантаження на енергосистему в регіоні через ймовірність ракетної атаки. Наразі у Миколаївській області застосувати усі 10 черг стабілізаційних відключень.

Голова Черкаської ОВ Ігор Табурець написав, що “Укренерго” розпорядилося застосувати спеціальні графіки аварійних відключень електроенергії в деяких структурних підрозділах.

До того ж, інформують, що частково зникли світло та вода на Київщині, зокрема в Ірпені та Бучі.

В Одесі, Сумах та Житомирі після відключення електроенергії почали фіксувати перебої з Інтернетом.

Крім того, Міністерство внутрішніх справ Молдови повідомило падіння елемента російської ракети в саду поблизу міста Бричани, розташованого на півночі країни біля кордону з Україною. Повідомляється, що ракету 5 грудня знайшли прикордонники, які посилили патрулювання через ракетні обстріли території України з боку Росії. Небезпечну зону ізолювали, місце викликали саперів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.