facebook

Українцям доведеться обміняти свої посвідчення водія

В Україні перевипустять усі посвідчення водія, але протягом якого часу це відбудеться – поки точно не відомо. Про це повідомила Юлія Клименко, яка є заступником голови парламентського комітету з питань транспорту та інфраструктури.



За її словами, українцям після ухвалення Верховною Радою відповідного законопроекту потрібно буде кожні 10 або кожні 15 років підтверджувати своє посвідчення водія, а водіям комерційних організацій – кожні 5 років.

Клименко, мабуть, говорить про законопроект №8082, який зареєстрували у Верховній Раді 28 вересня 2022 року. У ньому пропонується встановити термін дії посвідчення водія від 5 до 10 років, залежно від категорії транспортного засобу. Крім того, цей проект закону визначає основні умови для доступу до управління ТЗ (наприклад, умови для успішного складання теоретичного та практичного іспитів).

Такі нововведення необхідні для виконання угоди про асоціацію України з Євросоюзом щодо безпеки дорожнього руху.

Комітет Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури вже розглянув цей законопроект та рекомендував народним депутатам ухвалити його у першому читанні за основу. Поки що законопроект № 8082 ще не включили до порядку денної восьмої сесії дев’ятого скликання.

Читайте також:  Дорога просто розходилася під транспортним засобом, вагою в 202 тонни – за що й рекордний штраф в 45 000 євро

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.