facebook

Чи може Україна знищити Чорноморський флот РФ: полковник ЗСУ дав відповідь

Петро Черник розповів про дві потужні зброї України на морі.



Україна завдяки морським дронам та ракетам “Гарпун” отримала серйозну перевагу в Чорному морі і може створювати загрозу для кораблів Чорноморського флоту Росії.

Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник на Youtube-каналі ТСН.

На запитання, чи можуть морські дрони знищити ЧФ РФ, експерт відповів:

“Однозначно можуть. Давайте розкладемо це питання як мінімум на дві частини, бо не дронами єдиними. Насправді спарена потужність полягає в ракетному паритеті. Ми вже отримали від союзників ракети AGM-84 “Гарпун” із дальністю ураження цілей від 90 до 315 км. А отже ракетний паритет у північно-західній частині Чорного моря однозначно вже на нашу користь, і про ніякі військові десанти, на мій погляд, не може йтися”.

Характеризуючи морські дрони, Черник вказав на два важливі моменти:

“До 400 км дії – це дуже багато. І найголовніше – важка бойова частина у межах 260 кг. Плюс, якщо врахувати, що вони невеличкі, непомітні, дуже маневрові, то ті рештки Чорноморського флоту стають під загрозу. У першу чергу – великі кораблі класу фрегат і корвет”.

На його думку, Чорноморський флот РФ “вже давно не є паритетною силою в Чорному морі”.

“Правда, вони ще мають доволі непоганий потенціал в частині малих ракетних катерів класу “Каракурт” – там до 8 “Калібрів”. І найнебезпечніший апарат, який залишається на цю хвилину – це підводні човни класу “Варшав’янка”. Їх є щонайменше чотири і вони можуть запускати ракети “Калібр” з підводного положення. Але на цю хвилину загальна філософія паритету – однозначно на нашому боці”, – розповів Черник.

Читайте також:  Били по "нациках", а вбuлu дітей: Як роспропаганда виправдовує теракт у Вінниці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.