facebook

В Україні виплачуватимуть допомогу для дітей: на яку суму можна розраховувати щомісячно

В Україні виплачуватимуть допомогу для дітей. Виплати будуть щомісячними. Розмір допомоги становитиме 5000 гривень. Проте розраховувати на неї можуть не всі, а лише деякі неповнолітні українці. Претендувати на гроші можуть тільки ті діти, які втратили через війну обох або одного з батьків.



Про новий вид допомоги для дітей повідомили у Міністерстві реінтеграції.

Виплату для дітей віком до 18 років здійснюватимуть із Фонду імені блаженного священномученика Климентія Шептицького. Цей Фонд було створено завдяки спільній ініціативі двох урядів – українського та польського.

У Мінреінтеграції наголосили, що термін подання заявок на таку щомісячну допомогу для дітей обмежений. Заявки прийматимуть лише до кінця листопада. Тому батькам або опікунам дітей-сиріт та напівсиріт радять поквапитися з поданням заявки.

Як подати заявку на допомогу для дітей
Для цього зовсім не потрібно збирати паперові документи та особисто нести їх до Фонду. Заявку можна заповнити і подати онлайн на сайті цього фонду. При цьому потрібно знати, що для виплат допомоги має бути відкрито банківську картку на ім’я дитини. Саме на неї і переказуватимуть гроші.

Для початку потрібно відсканувати такі документи:

посвідчення особи заявника-опікуна, а також дитини, якій нараховуватиметься грошова допомога (сторінки з фото та персональними даними);
свідоцтво про народження дитини;
свідоцтво про смерть батьків/батька (у разі відсутності підійде документ, що підтверджує зникнення батьків або встановлення опіки).
Потім скан копії документів прикріплюють до заявки, відсилають її та чекають на рішення комісії. У разі позитивного рішення вже за два тижні дитині почнуть приходити гроші на карту.

При цьому опікуни, в яких бракує потрібних документів, або виникли інші питання щодо подання заявки, можуть звернутися по допомогу за телефоном: 38 (093) 213-76-9 (Оксана Похода).

Читайте також:  Чому не всі отримали «карантинну» тисячу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.