facebook

У Польщі розширили допомогу українським біженцям: хто може отримати 710 злотих

У Польщі створили ініціативу для найбільш вразливих категорій українських біженців. До 15 грудня вони зможуть отримати фінансову допомогу у розмірі 710 злотих (понад 5 тисяч гривень).



Про це повідомляє uainkrakow.pl, а також про це йдеться на офіційному сайті програми.

Відповідні кошти можна витратити на ліки, харчування, освіту та інші необхідні потреби. Отримати допомогу можна в стаціонарних офісах у Новій Дембі, Жешуві, Кракові та Катовіце. Також пункти реєстрації діють у Сяноку та Сандомирі, а мобільний офіс їздитиме до деяких менших міст Підкарпатського, Малопольського, Свентокшиського і Шльонського воєводств Польщі.

Українські біженці для отримання фінансової допомоги можуть зареєструватися в одному з офісів за попереднім записом. Гроші у рамках цієї ініціативи надаватимуть у першу чергу пенсіонерам, яким за 50 років, особам з обмеженими можливостями, з інвалідністю або особливими потребами та їх опікунам, а також матерям до п’ятьох дітей.

Для виплат потрібно підготувати документи свої та членів сім’ї:

документ, що посвідчує особу (закордонний паспорт, або український внутрішній паспорт старого зразка (книжка), або внутрішній паспорт у вигляді ID картки, або свідоцтво про народження);
номер PESEL;
номер банківського рахунку;
документи про інвалідність, за наявності.

Читайте також:  Чоловік облив дружину окропом: дівчина прийняла несподіване рішення по шлюбу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.