facebook

Знеструмлення в Івано-Франківській області: Оприлюднено графіки аварійних вимкнень світла

Оприлюднено черги графіків аварійних вимкнень з населеними пунктами Івано-Франківської області.



В Івано-Франківській області запровадили графіки аварійних вимкнень світла. Ці графіки розбиті на черги, кожна черга буде вимикатися на 2 години, але може бути необхідність і на довше. Припинення електропостачання можливе декілька разів впродовж доби.

Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

“Графік аварійних вимкнень – це не графік із датою та часом. Це перелік ліній електропередач із зазначеною по кожній лінії потужністю. Вимикають лінії електропередач тоді, коли в енергосистемі необхідно знизити певний обсяг навантаження, а не відключити певну кількість будинків, районів чи конкретний населений пункт”, – йдеться у повідомленні.

Очільниця області зазначила, що неможливо передбачити до хвилини точний час, коли саме необхідно вимкнути лінії електропередач.

“Прикарпаттяобленерго” отримують команду застосувати вимкнення від диспетчера “Укренерго” і мають виконати її оперативно – протягом 15 хвилин. Тому рекомендуємо віднайти чергу, до якої віднесено ваш населений пункт. Ознайомитися з чергами можна на головній сторінці сайту Прикарпаттяобленерго в рубриці “Графіки аварійних вимкнень”, – йдеться у повідомленні.

Також про вимкнення і час відновлення електропостачання можна дізнатися у чат-боті “Прикарпаттяобленерго” у Viber, під кнопкою “Відсутнє світло”.

Вимкнення електроенергії в Україні
Армія РФ вже два тижні обстрілює ракетами українську енергетичну інфраструктуру. Через це без світла у різні дні залишився Львів, Житомир, Луцьк, частина Києва і Миколаївської області.

Через атаку на енергетичну систему в Україні виникли проблеми, тож у частині населених пунктів регулярно вимикають світло. Влада закликає українців економити електроенергію.

Читайте також:  ДТП у Франківську: жінка-водій травмувала пішохода на Довженка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.