facebook

СБУ затримала коллаборанта, який допомагав окупантам рф

Служба безпеки України затримала мешканця Бучі під Києвом, який допомагав окупантам рф під час окупації, а потім хотів “замаскувати” свої злочини, вступивши в добровольчий батальйон. Про це повідомляє Служба безпеки України.



Цей зрадник брав участь у каральних рейдах рашистів і допомагав виявляти та фізично знищувати учасників руху спротиву.

Він з власної ініціативи запропонував свою допомогу рф, після чого йому видали зброю, військову форму російського зразка та “інструкції” щодо подальших дій проти українських захисників.

Слідчі встановили, що перебуваючи на БТРі він із російськими окупантами увірвався до будинку свого знайомого, де проводив незаконний обшук і намагався виявити бійців ТрО.

“У разі захоплення Київщини він планував увійти до складу окупаційної адміністрації. Колаборант залишився у звільненому місті, і намагаючись приховати свої злочини, вступив до лав добробату. У подальшому він планував відновити свої зв’язки з окупантами для передачі їм розвідданих”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Проте СБУ своєчасно викрила зрадника. Йому повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.

Читайте також:  Смертельні перегони у Львові: молодик збив трьох осіб, жінка влетіла під колеса зустрічного авто і загинула (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.