facebook

“Видали максимум”: експерт про масовий ракетний удар РФ по Україні

Військовий експерт Роман Світан прокоментував сьогоднішню масову ракетну атаку України російськими загарбниками.



 

Про це він заявив в інтерв’ю УНІАН.

Світан вважає, що відбувається плановий рух Російської Федерації до “певних дій”.

“Те, що відбувається зараз, мало відбуватися приблизно тиждень тому, вони вже тоді були готові до цього. Призначення генерала Суровікіна – це крок Путіна до того, щоб використовувати його здібності. Це піхотний генерал, який ніяк себе не показав на полі бою на землі. Кілька років тому його призначили командувачем ВКС. Так би мовити, танкіст став льотчиком. Але льотчиком, звичайно ж, він не став. Він став виконувати певні завдання на полі бою. Він почав ставити авіацію. Поставив завдання знищення, припустимо, української структури… вчора він вже дав вказівку розбомбити мирне Запоріжжя. Вночі були нанесені удари по мирних жителях, по спальних районах. Сьогодні він вже перейшов до масованої атаки по території України”, – сказав експерт.

Також Світан оцінив можливості РФ щодо подібних ракетних ударів по Україні.

“Швидше за все, це максимум, який вони можуть. Це, можна сказати, пік їх вогневого впливу. Вчора було розгойдування по Запоріжжю. Вони приблизно побачили як спрацьовують системи протиповітряної оборони, а далі відбулася перебудова і уточнення цілей. Сьогодні вони видали максимум з того, що могли. Ще такі хвилі можуть повторитися, але не більше ніж та, яка була. Це може бути і ввечері сьогодні, і протягом ночі. Для того щоб льотчики сіли, підготувалися до подальшого зльоту, перезарядилися по ракетах. На це треба як мінімум півдня”, – сказав він.

Ракетний обстріл України 10 Жовтня: що відомо
Вранці 10 жовтня Росія здійснила атаки на ряд областей України. Зокрема, вибухи були чутні у Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Житомирській, Київській областях. Зафіксовані попадання по об’єктах критичної інфраструктури.

Читайте також:  Астролог назвав точний рік, коли закінчиться гаряча фаза війни

Росія випустила по Україні 84 крилатих ракети, 43 з них були знищені. Зараз відомо про 11 загиблих в результаті атак РФ по українських містах і про 64 постраждалих.

Внаслідок сьогоднішніх обстрілів Києва російськими окупантами загинули шестеро людей.

Голова Миколаївської обласної Військової адміністрації Віталій Кім попередив українців про небезпеку. За його словами, РФ готує нові масовані ракетні удари, країна-агресор виводить кораблі в Чорне море, а в Астрахані на зліт готуються винищувачі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.