facebook

Україна перехопила ініціативу у війні, але після успіху ЗСУ перед командуванням постало питання – NYT

Після успішного контрнаступу Збройних сил України в Харківській області командування постало перед питанням щодо подальших дій на полі бою. Наступні зміни на фронті визначатимуть, на якому етапі буде війна РФ проти України перед настанням зими.

Україна перехопила ініціативу у війні, але після успіху ЗСУ перед командуванням постало питання – NYT


Через це командування ЗСУ постало перед серйозним вибором. Про це йдеться у статті колишнього піхотинця морської піхоти США Томаса Гіббонс-Неффа на The New York Times.

За словами автора статті, українські військові зараз оцінюють, наскільки далеко їхня сила може продовжувати контратаку. Зі свого боку, російські окупанти намагаються перегрупуватися після драматичного деморалізуючого розгрому.

Незважаючи на успіхи ЗСУ на фронті, путінська окупаційна армія все ще має перевагу в кількості озброєння. Проте українське командування намагається не прогаяти момент для продовження зміщення лінії фронту.

“Якщо рухатися занадто повільно або не в тому місці, можна пропустити можливість. А занадто довге очікування може призвести до того, що лінія фронту замерзне з настанням зими”, – пише Гіббонс-Нефф.

Колишній морський піхотинець зазначив, що, вигнавши російські війська зі значної частини стратегічної території на північно-східній частині Харківської області, ЗСУ тепер можуть просунутися на Донбас. За його словами, якщо незабаром Україні вдасться повернути собі хоч частину регіону, це буде дуже неприємний удар для Кремля.

Читайте також:  Гірка звiстка: на фронті зaгuнули 9 військових iз Зaхoду України

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.