facebook

Зеленський заборонив стягувати прострочені борги по кредитам з військовослужбовців: подробиці нового закону

Президент Володимир Зеленський сьогодні підписав закон про заборону колекторам вимагати погашення заборгованості від військовослужбовців під час війни. Відповідні дані представлені на сайті Верховної Ради України.



Зазначений законопроект №7414 ВРУ ухвалила 27 липня. 18 серпня глава держави поставив на ньому свій підпис. Закон набуде чинності з дня, який слідує за днем ​​його публікації.

Відповідно до нового документу в період дії військового стану та протягом трьох місяців після його завершення або скасування фінансові установи та колекторські організації не повинні стягувати борги з військових.

Закон захистить слідуючі категорії українців:

військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань та правоохоронних органів спецпризначення, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Державної спеціальної служби транспорту, що проходять військову службу на території нашої країни.
військовослужбовців, які після звільнення отримали інвалідність внаслідок проходження військової служби або внаслідок захворювання, пов’язаного з проходженням військової служби;
членів сімей військовослужбовців, померлих, загиблих чи зниклих безвісти;
військовослужбовців, які перебувають у полоні, які зникли безвісти та тих, з якими втрачено зв’язок.

Нагадаємо, військовий стан та мобілізація в Україні діють до 21 листопада. Минулого тижня Володимир Зеленський запропонував продовжити їх на 90 днів. ВРУ підтримала ініціативу президента.

Читайте також:  Зеленський доручив уряду підвищити виплати військовослужбовцям

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.