facebook

Путін готується до перемовин: експерт припустив, коли РФ може запропонувати Україні “поганий мир”

Як вважає британець, до переговорів президента РФ може примусити невдача на півдні України та єдність західних партнерів Києва.



Президент Росії Володимир Путін може підти на мирні переговори з Україною приблизно в листопаді 2022. Це буде можливо у випадку здобуття ЗСУ стратегічної переваги на Херсонщині.

Таку думку висловив британський експерт з питань України Тімоті Еш у колонці на NV.ua.

За його словами, якщо Путін хоче зберегти на НАТО хоча б якийсь вплив, то йому доведеться домовлятися як із Заходом, так і з Україною. Ймовірно, що це може статися вже до зими, оскільки військовий потенціал Росії суттєво виснажився, а наступ уповільнився. На думку Еша, багато чого залежатиме від битви за Херсон.

“Найімовірнішим є те, що битва за Херсон закінчиться протягом наступних кількох місяців, а потім, після першої спроби восени нагнути Європу з енергетичного питання, Путін запропонує якийсь мир — приблизно — у листопаді. М’яч буде на боці України — чи погодитись знову на поганий мир (як це було з “Мінськом-1” чи “Мінськом-2″) — чи продовжувати боротьбу. У мене таке відчуття, що цього разу навколо України набагато більше єдності та рішучості боротися, доки не буде повернуто набагато більше території — південь, Запоріжжя та порти на Херсонщині — ключові. Це те, що може забезпечити Україні зміцнення миру”, – пише експерт.

Еш наголосив, що порівняно з умовами, за яких підписувалися “Мінськ-1” та “Мінськ-2”, нові домовленості будуть укладатися або на умовах рівності, або за переваги української сторони. В першу чергу, це пов’язано з тим, що військова міць обох сторін зараз суттєво відрізняється від тієї, яка була в 2014 році. Україна за підтримки Заходу отримала необхідні озброєння і має перевагу в “загальній військовій динаміці”.

Читайте також:  Побачивши інтерв'ю Путіна, росіяни почали переживати за його здоров’я

Як повідомляв УНІАН, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не збирається віддавати свої території. А якщо Росія спробує анексувати тимчасово захоплені регіони на півдні за допомогою так званих “референдумів”, то переговори з нашою країною будуть для неї закриті.

Як заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі ВВС, Україна повернеться до переговорів з Росією, коли буде видно реалістичну відправну точку замість кремлівського ультиматуму.

Міністр оборони України Олексій Резніков наголосив, що шанс для переговорів з Росією можливий тільки з партнерами України за столом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.